Het is fijn om met Monique te praten. Ik vind het leuk en ook handig. Monique heeft me geholpen in de tijd dat het op school even moeilijk was met leren en concentreren.
Rosalie, meisje van 14
Verbazingwekkend hoe je lichaam je vertelt hoe het echt met je gaat. Heel bijzonder hoe Monique mij dat heeft laten zien en zelf heeft laten ervaren toen mijn hoofd even een bol wol leek. Hoe we samen hebben gezocht naar symbolen die staan voor mijn gevoel, ze hebben gevonden en hoe je daarmee aan de slag kunt als je even niet mee precies weet hoe. En daarbij: Monique is ook nog eens een heerlijk mens! Geïnteresseerd, lief én met humor. Fijn!

Irene
Direct toen ik bij Monique binnen  kwam voelde ik mij op mijn gemak en viel mij haar humor op.
Ik kwam bij Monique op een moment dat ik nog wat duwtjes in de goede richting nodig had en die heeft ze mij gegeven.
Door haar haar manier van behandelen  kreeg ik heel snel allerlei inzichten over mijzelf en mijn gedrag ten opzichten van bepaalde situaties. Omdat ik die inzichten zelf kreeg van binnenuit en niet als hapklare brokken kreeg aangereikt had ik er feeling mee en kon ik er ook snel naar handelen.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in wat ik misschien zelf al wist maar nog niet kon aanvaarden.  Ik vertrouw nu op mijn eigen inzichten.
Het omzetten van moeilijke emoties in positieve symbolen vond ik heel makkelijk, het is eigenlijk zo logisch.
Natuurlijk is het in de dagelijkse praktijk brengen niet altijd even gemakkelijk, maar toch pak ik mijn symbool er regelmatig even bij. Ook al lukt het nu even niet, dan toch zeker later wel.

Ik zit op mijn heuvel, soms rol ik er af.

Ik sta op en klim weer omhoog,

mijn heuvel is mijn plek.

Marieke
Monique heeft de afgelopen 2 weken aan mijn groep 8 een aantal mindfulness lessen gegeven. De kinderen gaven al een paar keer aan gestresst te zijn voor toetsen. Via via kwam ik bij Monique terecht en wat een treffer! De leerlingen ervoeren dit als zeer prettig. De lessen waren vlak voor de cito-toetsen. Het is een best onrustig groepje, dus voor hen kon dit best wat opleveren en dat deed het.  De kinderen leerden veel en vroegen elke dag of de anti-stress juf weer kwam! Deze lessen hoeven wat mij betreft ook niet alleen voor de cito-toetsen; het geeft ze handvatten om rustig te kunnen zijn wanneer er veel gedoe is.
Monique, je hebt veel voor de kinderen mogen betekenen, mijn dank! De kinderen schrijven zelf wat hen het meeste is bijgebleven.

Linda, leerkracht