De technieken die ik gebruik

Tijdens de coaching maak ik gebruik van verschillende werkwijzen en technieken. Ik vertel waarom ik dingen zeg of vraag en wat de achterliggende gedachten zijn. Ik vind het belangrijk dat je weet vanuit welke theoretische achtergrond ik jou stimuleer te gaan veranderen.

Ik ben bezig met een post-hbo opleiding Equine Assisted coaching. Per 1 maart bestaat ook de mogelijkheid een sessie te boeken.

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een wereldwijd toegepaste methode voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Het NLP biedt mooie technieken en inzichten die ik graag inzet. Wil je ontspanning of geen stress? In onze gesprekken gaan we aan de slag met wat je meer wilt ervaren.

Systemisch Werk gaat over de invloed van systemen op individueel gedrag én hoe je daarbij richting een oplossing kunt werken. Veel zaken waar je in het leven tegenaan kunt lopen  hebben óók te maken met (familie)systemen en interactie daarbinnen.

Solution Focused Brief Therapy (Oplossingsgericht Werken) kijkt naar: “richt je je op wat je wilt, of op wat je niet wilt?” Met het idee van wat je aandacht geeft groeit, ga ik met name aan de slag met alles wat werkt en goed gaat, waar je als volwassene of kind blij van wordt. Hierbij maak ik ook veel gebruik van de inzichten uit de positieve psychologie.

Somatic Experience werkt met de zogenaamde ‘felt sense’, het gewaarzijn van lichamelijke sensaties, om het lichaam te helpen spanning te ontladen. Ons lichaam en geest herkennen gevaar veel gemakkelijker dan veiligheid. Een gedachte kan al maken dat we het gevoel krijgen dat een tijger uit het oerwoud ons aanvalt en we ons opmaken om te vluchten,vechten of bevriezen. Het werken vanuit deze kennis kan veel ontspanning, rust en relativering geven.

Mindfulness: het richten van je aandacht op het moment. Dit geeft rust en relativering.